Toffe podcasts over biodivers zorggroen, biodiversiteit en de opname van onze studiedag!

Op deze pagina verzamelen we podcasts van eigen HOGENT makelij en andere interessante podcasts gerelateerd aan Biodivers Zorggroen. Je vindt hier ook de opname van onze studiedag van 2 mei 2022.

Veel luisterplezier!

Podcasts gemaakt door studenten ergotherapie in kader van hun bachelorproef

Studenten Bram Everaert en Roos Bezemer van de afstudeerrichting ergotherapie maakten onder begeleiding van Herlinde Dael van ons team een podcast over hoe verschillende gebruikers (zorgvragers, zorgverleners) een biodiverse zorgtuin ervaren. Zo wordt vanuit meerdere perspectieven een beeld geschetst van de mogelijkheden en kansen van biodivers zorggroen.

Webinar studiedag 'Groen doet goed, biodivers nog beter!'

Bekijk hier de opname van onze studiedag

Hoe moet biodivers zorggroen eruitzien en hoe maken we het tot een meerwaarde voor de zorg én voor de biodiversiteit? Verschillende medewerkers van HoGent, zowel vanuit zorg als vanuit groen sloegen de handen in elkaar en zochten het samen uit. Benieuwd naar welke voordelen biodivers zorggroen biedt? Naar hoe je hiermee zelf aan de slag kan? Naar enkele praktijkvoorbeelden?

Op de studiedag over Biodivers Zorggroen op 2 mei 2022 gaven we handenvol inspiratie en werd wetenschappelijke kennis, praktijk, inspiratie en ervaring over dit onderwerp gebundeld. Ook wordt de nieuwe website www.biodiverszorggroen.be gelanceerd.

Podcasts over bloemrijk grasland gemaakt in kader van het HOGENT project FlowerPower